​2013 30.08 - 31. 08​

Årets festival blir også i år arrangert på gamle ærverdige Tangen brenneri.

Det vil i år som tidligere bli to scener.
SPRITBUA og BRÆNDERIET
Begge scenene vil ha eget avgrenset serveringsområde. Bygdefesten vil også i år stå for salg av mat, kaffe og minneralvann.                                                      KULTURKORTET

​Billetpriser:     Voksen    U/18år      Voksen    U/18år  

Festivalpass     kr 400,-    kr 200,-     kr 200,-    kr 100,-
Dagspass         kr 250,-    kr, 150,-    kr 150,-    kr 50,- 

 

Barnerock:
Barn kr. 50,-,
Voksen kr. 100,-
Familie kr. 200,-

 

HA-kortet:

(gjelder kun voksen over 18år, kan ikke brukes i kombinasjon med kulturkortet)

Dagspass: 180

Festivalpass: 300,-

 

VI TAR KORT

OM FESTIVALEN

ÅRETS

1/3

Tangen Rockfestival er en idealistisk organisasjon som vil opprettholde et tilbud for ungdom som ønsker å spille i band i nærområdet til Tangen. Dette gjøres gjennom å arrangere en inspirerende musikkfestival basert på dugnad. Dette er også en festival for Tangen og omegns befolkning og har ett tilbud till alle aldere. Festivalen går over to dager siste helg i august og alle artister, arrangør og festivalarbeidere stiller opp vederlagsfritt.


BESKRIVELSE AV FESTIVALEN
Festivalen har utviklet seg til å bli en viktig arena for unge musikere. Både de som er tilknyttet de kommunale musikkverkstedene i og rundt Stange kommune, og for de unge som driver med musikk utenfor noen organisert virksomhet. Festivalen vektlegger lokal tilknytning, innen fylket.
Unge utøvere kan gjennom festivalen få prøvd ut musikken sin på en profesjonell scene med høy kvalitet på lyd og lys, for et lydhørt publikum. De deltar på lik linje med mer rutinerte og etablerte artister.


Festivalen er bygget opp av ulike underholdningskonsepter, for å engasjere flest mulig folk i et forholdsvis lite område. 

I 2009 startet Tangen Rockefestival ett nytt konsept kalt seniorrock, som er et arrangement myntet på den litt eldre garde. Dette fordi Tangen Rockfestival ønsker å nå et større publikum, og gi et tilbud til alle aldere. Arrangementet er i startgropa, men vi ser en økning i besøkende fra år til år. I 2011 kom bla ordfører i stange kommune  Nils A. Røhne og spilte og sang til stor begeistring for de fremmøtte. I 2012 var det musikalske  utdrag fra "korsj på hæsjen".

I 2013 vil SENIORROCK bli implimentert som en del av hovedarangementet

I 2008 startet vi med å ha et eget barnearrangement som var tilpasset barn fra 3 år og oppover. 

I 2008 spilte The Hoggorms sin teaterforestilling ”Eventyrlig Rock”, i 2009 satte vi opp ”Rødhette og ulven” med deler av daværende festivalstyret og deres barn som aktører og i 2010 fremførte vi ”De tre små griser” da også med festivalstyret og deres egen barn som aktører. I den forbindelse ble det også gitt ut en cd som inneholdt musikk skrevet til stykket samt et knippe kjente opp-rockede barnesanger. Denne forestillingen ble filmet, og resulterte i en DVD. 

I 2011 satte vi opp forestillingen «to fæle fyrer», med utgangspunkt i brødrene Grimms «Ulven og de 7 geitekillingene». 

Til denne forestillingen ble det laget ny musikk og tekster tilpasset eventyret. Dette ble gjort av Tore Langberg Larsen og Ole Ronny Tyseng fra festivalstyret. I denne sammenheng ble det også gitt ut en cd med alle sangene fra stykket samt et hørespill av forestillingen på eget plateselskap «Tangen Rock Rekkårds». Denne forestillingen markerte avslutningen på en ”ulvetrilogi .

Under alle barnearrangementene har festivalstyret hatt konsert med rockeversjoner av barnesanger til enorm glede og jubel for store og små. De barna som har ønsket har fått komme opp på scenen og deltatt aktivt som sangere, og i så måte er barneforestillingen også en pedagogisk arena.